Imoćani se spremaju za obljetnicu bitke za Golubov Kamen

Od zavičajnog kluba Imoćana u Dubrovniku primili smo pismo,koje prenosimo u cijelosti.Riječ je o pripremi Imoćana u Dubrovniku za obilježavanje 21. obljetnice podizanja spomen obilježja i 26. obljetnice bitke za Golubov kamen.
Poštovani, roditelji, rodbino, suborci, prijatelji i štovatelji časnih hrtvatskih vitezova: pozivamo Vas da svojom nazočnošću prigodnom programu u Trstenome, ponovno i javno, činom aktivnog sjećanja, svjedočite o golemoj žrtvi i djelu Imotskih sinova koji dragovoljno i hrabro u ratnim okolnostima i presudnim trenucima povijesti stadoše u obranu šireg Dubrovačkog područja.Njih tridest i šestorica (36) uz mnoge Dubrovčane i druge branitelje diljem Hrvatske položiše život u Domovinskom ratu u osvit slobode koju nam podariše!
Komemorativno molitveni susret, kao i svake godine, s istinskom zahvalnošću i počasti poginulim braniteljima, održat će se 2. srpnja (ponedjeljak) 2018-te u Trstenom. Riječ je o obilježavanju dvadesetprve (21) obljetnice podizanja spomen obilježja i dvadesetšeste (26) obljetnice bitke za Golubov kamen, zloglasnog neprijateljskog uporišta nadomak Gradu, a u čijem su oslobađanju Imotski branitelji imali dominantnu ulogu.
Program obilježavanja počinje u 11,30 sati u Trstenome kod spomenika (državna himna, pozdravna riječ, polaganje vijenaca/cvijeća, paljenje svijeća i molitva Odrješenja) i nastavlja služenjem Svete mise zadušnice oko 12,15 sati u mjesnoj crkvi Svetoga Vida.Koncelebriranu svetu misu zadušnicu, uz sudjelovanje više svećenika iz Imotske krajine i Dubrovačko neretvanske županije, predvodit će kapelan Župe Svetog Mihajla u Dubrovniku don Marinko Šljivić.Odrješenje kod spomenika predvodit će fra Kristian Stipanović, dekan Imotskog dekanata i fra Zoran Kutleša župnik i samostalni vikar Imotskoga.
Cjeloviti Komemorativni molitveni susret pratit će Klapa Stina Župne zajednice Kraljice neba i zemlje iz Ploča. Također, očekuje se nazočnost naših prijatelja predstavnika Bokeljske mornarice iz Herceg Novog.

Veselimo se susretu u Trstenom, uvijek počašćeni Vašom nazočnošću !
Organizator: Zavičajni klub Imoćana u Dubrovniku
– kontakt osoba: predsjednik Žrtvoslovne sekcije ZKI, Živko Tolić, mob. 095 894 1 300
Suorganizatori:
G r a d D u b r o v n i k
Župni ured Trsteno
Udruga roditelja poginulih hrvatskih branitelja, Podružnica Dubrovnik

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com