Započela su 42. “Imotska sila”

Nastupom Hrvatske bratske zajednice iz Amerike i Kulturnoumjetničkoga društva Dikovača iz Zmijavaca započela su 42. Imotska sila, ljetna manifestacija koju tradicionalno organizira Pučko otvoreno učilište Imotski. Sila su zajedno otvorili imotski gradonačelnik Ivan Budalić i Eduard Pezo iz Hrvatske bratske zajednice. Prethodno su članovi zajednice, kao i predstavnica Hrvatske matice iseljenika, zajedno s djevojkama koje sudjeluju na izboru najljepše Hrvatice izvan RH u narodnoj nošnji, bili na prijemu kod gradonačelnika, gdje su ih, osim Budalića, dočekali i ravnateljica POU Imotski Ankica Jukić, zamjenik gradonačelnika Vice Čikeš i pročelnik Jedinstvenoga upravnoga odjela Grada Imotskoga Ivica Žužul. 

Gradonačelnik Budalić u pozdravnom je govoru izrazio dobrodošlicu, dodavši da je Hrvatska njihova domovina i da su i u Hrvatsku i u Imotski uvijek dobrodošli. Potom su se predstavili predstavnici zajednice, a prisutne je pozdravila i Snježana Jurišić iz Hrvatske matice iseljenika, koja, uz Udrugu “Stećak” iz Tomislavgrada, organizira Izbor za najljepšu Hrvaticu u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske. Ona je prenijela pozdrave fra Zvonka Martića, predsjednika Udruge “Stećak”.

U Gradskom kinu je potom uslijedilo svečano otvaranje Sila, na kojemu su prisutni razmijenili poklone i zahvalnice. Gradonačelnik je Pezi uručio prigodni poklon i umjetničku sliku, dok je Pezo gradonačelniku Ivanu Budaliću i predsjedniku KUD-a Dikovača Miji Milasu i Ivanu Bekavcu iz POU Imotski uručio zahvalnicu i zahvalio na gostoprimstvu.


Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com