Obilježena 27. obljetnica osnutka 115. Imotske brigade

U Imotskom je u nedjelju svečano obilježena 27.obljetnica osnivanja 115. brigade HV,poznatije kao 115. Imotska brigada.Ove godine svečanost je zaokružena i jednim lijepim činom, potpisom ugovora između ministarstva branitelja i grada Imotskog.
Naime , ministar branitelja Tomo Medved i imotski gradonačelnik Ivan Budalić uz nazočnost predstavnika svih braniteljskih udruga s područja Imotske krajine potpisali su ugovor o izgradnji 24 stana za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata s područja Imotske krajine .Stanovi će se raditi u naselju Bage gdje je već jedan veći kompleks stanova za branitelje.Investicija je 9.584 000. kuna.Ministar Medved izjavio je kako su provedene sve zakonske predradnje i dobivene sve potrebne dozvole za realizaciju ovoga projekta,kao i legalizaciju svih objekata u naselju Bage..
-Grad Imotski obvezuje se pripremiti svu potrebnu infrastrukturu,a Ministarstvo branitelja će već tijekom rujna,najkasnije listopada ove godine raspisati natječaj za izvođača radova.Moram konstatirati da je na području Imotskog još uvijek 41 branitelj stambeno nezbrinut i da ćemo sa ova 24 stana učiniti veliki korak da smanjimo taj broj.Isto tako u suradnji s gradom Imotskim učiniti ćemo i analizu i anketu sa našim braniteljima oko korištenja stambenih kredita, izjavio je ministar Medved.
Prije svečanosti potpisivanja ugovora,na spomen križ na Topani položeni su vijenci i upaljene svijeće za sve poginule pripadnike 115. brigade i sve poginule u Domovinskom ratu. Vijence su položili u ime Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović general-bojnik Slaven Zdilar, u ime Vlade Republike Hrvatske i u ime Ministarstva hrvatskih branitelja Ministar Tomo Medved, a izaslanik Ministarstva Obrane Ministra Damira Krstićevića bio je Pukovnik Tomislav Matković, predstavnici županije, grada Imotskog i imotskih općina,predstavnici braniteljskih udruga i roditelja poginulih branitelja.Održana je i sveta misa koju je predvodio fra Zoran Kutleša.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com