Večer kulinarske baštine u Imotskom

Na Večeri kulinarske baštine koju su osmislili i odlično organizirali obrtnici iz Udruženja obrtnika Imotske krajine pod vodstvom agilnog predsjednika Hrvoja Biošića,posjetitelji ,a njih je bilo više od tisuću uživali su u kulinarskim delicijama iz cijele Hrvatske .Na meniju su bili čorbanac, soparnik, riblji specijaliteti, vrgoračkii pršut i brojne druge delicije. Jela će spremati članovi Hrvatske obrtničke komore, udruženja obrtnika gradova Vukovar, Sisak, Stubica, Oroslavlje, Stubičke Toplice, Marija Bistrica, Donja Stubica, Vrbovsko, Trogir, Kaštela, Split, Omiš, Brač, Makarska, Vrgorac i Dubrovnik, predstavnici Županijskih obrtničkih komora Šibensko-kninske, Zagrebačke, Splitsko-dalmatinske, Sisačko-moslavačke i Krapinsko-zagorske županije te učenici Obrtničko-industrijske škole iz Imotskoga. Suorganizatori su Obrtničko-industrijska škola Imotski, Obrtnička komora Splitsko-dalmatinske županije, Turistička zajednica Imota, Pučko otvoreno učilište Imotski i Grad Imotski.

-Ovo i ovako nitko ne može organizirati kao obrtnici.Vidite svu tu raskoš hrvatskog stola,rapsodiju mirisa i okusa proizvoda isključivo s hrvatskim predznakom.Imotski obrtnicu su to izvrsno organizirali i ovako nešto je primjer mnogima.Ovo je izvrsni suport našem turizmu i to moramo njegovati, bile su riječi predsjednika Hrvatske obrtničke komore Dragutina Ranogajca.

-Ova kulinarska večer realizirana je uz pomoć Županijske obrtničke komore,Grada Imotskog,ali i svih naših članova.Ovo je sinergija obrtnika, ustanova, grada i mi ćemo ovo gajiti i dalje reče nam Hrvoje Biošić.

A imotski obrtnici mogu biti ponosni na ovu večer.Jer vrsni kuhari iz ravne Slavonije, kontinentalne Hrvatske,Dalmacije ponudili su posjetiteljima spizu za prste lizat.Od čorbanca,kulena, do rižota od kozica, pršuta,lubina i orade s gradela.Vrgorčanima su u tili čas nestali njihovi poznati pršuti, Zagrebčanima njihove patke s ražnja,Splićanima rižot od kozica,da o slatkim izričajim imotske kuhinje nećemo ni govoriti.Jer kada u nekoliko sati podijelite više od tri tisuće porcija raznih jela i kada su vam konzumenti zadovoljni, onda je to uspjeh.

-Ovako nešto treba organizirati i češće,jer vidite kako i mladi prihvaćaju kulinarstvo i kako su kvalitetni, riječi su zamjenika ministra obrazovanja prof.Momira Karina,koji je još i kao ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole poticao obrazovanje mladih imotskih kuhara,koji su se također iskazali na Večeri kulinarske baštine.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com