8
1675

12 izlagača iz Imotske krajine na sajmu “Okusi Hrvatsku”

U petak i subotu, 24. i 25. kolovoza održan je završni, drugi dio šestog po redu sajma „Okusi Hrvatsku“ u organizaciji Općine Baška Voda i LAG-a „ADRION“. Samom otvaranju prisustvovali su izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske gospodin Mate Granić, Predsjednica LAG-a i saborska zastupnica Dragica Roščić, zamjenica Ministra turizma Snježana Brzica, načelnik Općine Baška Voda Josko Roščić te direktor Turističke zajednice Općine Baška Voda Ante Jurišić koji su obišli pojedinačno sve proizvođače te dobili vrijedne informacije kako pomoći proizvodnji i prodaji domaćeg proizvoda.

Svoje mjesto na sajmu dobilo je čak 12 izlagača iz Imotske krajine sa širokom ponudom meda, likera od meda te svijeća od voska, crnih i bijelih vina, džemova, kruha ispod sača, suhomesnatih proizvoda te imotske torte i rafioli kao tradicionalne slastice tog područja.
Posebni gosti ovog drugog dijela šestog sajma bili su proizvođači Lokalne akcijske grupe (LAG-a) “Karašica” na čelu sa svojim predstavnikom Daliborom Vidakovićem. Posjetitelji su u njihovom kutku imali priliku degustirati i kupiti tradicionalne slastice od domaćeg maka, lješnjaka i oraha – netom pripremljene, sireve, kulen, likere i rakije, a predstavnici našeg LAG-a razmijenili su s njima vrijedna iskustva. Susret nije prošao ni bez tradicionalnog „čobanca“ kojeg su spremili za organizatore i radnu grupu Sajma Okusi Hrvatsku na vatri u kotlu u Bastu u popodnevnim satima prije drugog dana sajma kako bi se zahvalili na gostoprimstvu.

mde

mde

Print Friendly, PDF & Email

Prikaži komentare

Još nema komentara

Komentiraj

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com