Closeup of a seismograph machine earthquake

Zatreslo Imotsku krajinu – pala razina rijeke Vrljike!

Potres jačine 3,7 po Richteru zatresao je sinoć  u 22:35h područje Imotskog.

Iako je prema prvim podacima epicentar potresa bio svega tri kilometra sjeverozapadno od Imotskog, seizmolozi su naknadno ustanovili da je on zapravo bio u susjednoj Bosni i Hercegovini, na području između Čitluka i Posušja.U međuvremenu su umanjili i njegovu jačinu, pa je nakon prve informacije da je riječ o jačini od 4,3 po Richteru, najprije ispravljeno na 4,2, da bi nešto iza 23 sata objavili kako je jačina potresa iznosila 3,7 po Richteru. 

“Danas 7. rujna 2018. g. u 22 sati i 35 minuta zabilježili su seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske jak potres s epicentrom u BiH, Između Čitluka i Posušja. Za sada je poznato da se potres u Hrvatskoj osjetio u širem području od Sinja do Makarske. Magnituda potresa iznosila je M=3,7 prema Richteru. Procjenjuje se da se u epicentru potres osjetio intenzitetom V stupnja Mercalli Cancani Siebergove ljestvice”, objavila je Seizmološka služba geofizičkog odsjeka PMF-a.

 

Kako doznajemo potres je izazvao i smanjenje razine vode rijeke Vrljike za 1 metar a na izvorištu Opačac  između 30 i 40 cm.  Što se tiče vodooposkrbe u Imotskoj krajini, ona je i dalje uredna.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com