Održana Osnivačka skupština HKLD-a podružnica Imotski

Na sjednici Upravnog odbora Središnjice Hrvatskog katoličkog liječničkog društva održanoj 6. rujna 2018. odobrena je molba Inicijativnog odbora za osnivanje Podružnice Imotski. Nadbiskup splitsko-makarski Marin Barišić odobrio je osnivanje podružnice, a za duhovnika Podružnice Imotski imenovan je fra Zoran Kutleša.

Osnivačka skupština održana je u subotu  u dvorani franjevačkog samostana nakon sv. mise u crkvi Sv. Franje u Imotskom. Osnivačka skupština počela je molitvom koju je vodio fra Zoran Kutleša.Osnivačku skupštinu vodio je voditelj Sekcije doktora dentalne medicine HKLD-a mr. sc. Žarko Udiljak, dr. med. dent., članica Upravnog odbora HKLD-a prof. dr. sc. Marije Žagar, dr. med., dopredsjednica Sekcije farmaceuta i biokemičara Andreja Koščec, mag. pharm. i Nikola Kilić, dr. med. dent.Mr. sc. Žarko Udiljak pročitao je pozdravno pismo predsjednice HKLD-a prof. dr. Ane Planinc-Peraica, dr. med., a zatim i Odluku Središnjice HKLD-a o osnivanju Podružnice Imotski. Za predsjednika podružnice predložen je Nikola Kilić, dr. dent. med. koji je jednoglasno izabran nakon što je iznio plan rada.O izdavačkoj djelatnosti i drugim aktivnostima društva upoznala je članove podružnice sa radom predsjednica Sekcije za tisak HKLD-a dr. sc. Maja Peraica, dr. med., a čestitke u ime društva izrazila je glasnogovornica HKLD-a doc. dr. sc. Morana Brkljačić, dr. med. te zamolila članove Podružnice Imotski da se uključe u rad prema svojim sklonostima.

Iz Zagreba su na osnivanju podružnice sudjelovale tajnica Sekcije doktora dentalne medicine HKLD-a Petra Rajčić, mag. univ. med. dent. spec. dent.prot. i aktivna članica Sekcije DDM-HKLD Maja Habek, dr. med. dent.

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com