Koordinacija Udruga proisteklih iz Domovinskog rata Imotski odala počast poginulim braniteljima Osojnika u blizini Dubrovnika

Koordinacija Udruga proisteklih iz Domovinskog rata Imotski u petak je u mjestu Osojnik u blizini Dubrovnika uz molitvu i polaganjem vijenaca odala počast hrvatskim braniteljima iz svih krajeva Hrvatske koji su poginuli na širem prostoru Osojnika od 1991 do 1995. Na spomeniku postavljenom prije točno 15 godina upisana su imena poginulih branitelja kao trajna uspomena na sve što se događalo na Osojniku i u njegovoj blizini.

Ravnateljica Muzeja Domovinskog rata Dubrovnik Varina Jurica Turk pročitala je imena 123 poginula branitelja dok je predsjednik Udruge roditelja poginulih branitelja Dubrovnik Niko Vuković u svom govoru istaknuo istinsku žrtvu poginulih branitelja koju ne smijemo zaboraviti .

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković naglasio je ključnu ulogu Osojnika u obrani Dubrovnika i oslobođenja juga Hrvatske. Te naglasio da nikada nećemo imati dovoljno riječi zahvale svima koji su na području Osojnika branili Dubrovnik i Republiku Hrvatsku a posebno onima koji su dali život za našu slobodu te njihovim obiteljima.

Don Hrvoje Katušić predvodio je molitvu odrješenja a misa zadušnica služena je u crkvi sv. Jurja Osojnik.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com