Dramska udruga Proložac otpočela sa provedbom projekta ‘Živjeti u Prološcu’

‘Živjeti u Prološcu’ projekt je Dramske udruge Proložac koji se provodi u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga Umjetnost i kultura 54+. Projektne aktivnosti otpočele su 1.10.2018. godine a sam projekt završava 30.04.2019. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 170.290,52 kuna od čega je 85 % sredstava osigurano iz Europskog socijalnog fonda, dok obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15 % osigurava Ministarstvo kulture.

Cilj projekta je povećati razinu aktivnog sudjelovanja osoba starijih od 54 godine u kreiranju kulturnog života u općini Proložac Donji razvijajući njihove kreativne i socijalne vještine u svrhu sprječavanja socijalne isključenosti te skupine.

Projektom je planirano preko 80 radionica i to dramskih, glazbenih i video. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane žitelje općine Proložac starije od 54 godine da se uključe u radionice u svrhu poboljšanja socijalnih, kreativnih i emocionalnih vještina s ciljem zajedničkog kreiranja kulturnog i društvenog života u našoj Općini a samim time i većoj socijalnoj integraciji.

Dramska udruga Proložac tijekom višegodišnjeg djelovanja stvorila je u Prološcu svojevrstan centar kulturnih zbivanja kada je u pitanju dramski amaterizam te tako promovirala i Proložac i cijelu Imotsku krajinu.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com