Održan sastanak na temu “Multidisciplinarni  pristup u unapređenju oralnog zdravlja”

Temeljem Strateškog plana promicanja i zaštite oralnog zdravlja,koji je integralni dio Nacionalne strategije razvoja zdravstva za razdoblje 2012.-2020. godine,potpredsjednik općinskog vijeća općine Podbablje dr.Mate Kasalo u suradnji sa predsjednicom Nacionalnog vijeća za dentalnu medicinu Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske. dr.sc. Ankom Kvesić Jurišić,organizirao je na Kamenmostu u općini Podbablje stručno predavanje na temu “Zubne putovnice i promocije oralnog zdravlja”, te Multidisciplinarni  pristup u unapređenju oralnog zdravlja.

Cilj ovoga predavanja bio je podizanje svjesnosti roditelja i djece o važnosti održavanja pravilne oralne higijene  od najranije dobi,potom redovnog posjećivanja stomatologa i na taj način postizanje dobrog oralnog zdravlja.Ovom zanimljivom predavanju bili su i brojni stručnjaci,stomatolozi,ali i prosvjetni i zdravstveni djelatnici s područja Imotske krajine.

Na samom predavanju bili su i ministar zdravstva dr.Milan Kujundžić,zamjenica ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Hrvatske  dr.Ivana Pavić Šimetin, ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo naše županije dr.Željka Karin.Goste je u ime općine pozdravio načelni prof.Ante Kujundžić,dok je dr.Mate Kasalo uručio i prigodne diplome zaslužnim za ovaj prvi put u Imotskoj krajini organizirano takvo stručno  predavanje.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com