Ne propustite veliki koncert puhačkog orkestra iz Francuske


Večeras s početkom u 20 sati puhački orkestar grada Thoiry iz Francuske odsvirat će koncert u gradskoj kino dvorani u Imotskom. Dirigent je maestro Denis Tournebize. Na tom koncertu će im se u zadnjem dijelu pridružiti i domaćini Hrvatski puhački orkestar Gradska glazba Imotski, tako da će Imoćani i njihovi gosti imati prigodu poslušati nekoliko skladbi u izvedbi preko stotinu glazbenika. Na kraju koncerta orkestri će zajedno odsvirati „Odu radosti“, himnu Europske unije, kao znak prijateljstva Francuske i Hrvatske.

Zanimljiv podatak je da u francuskom orkestru svira i desetak profesora – znanstvenika, članova i djelatnika u čuvenom institutu CERN u Ženevi u Švicarskoj.

 

Ovaj multidimenzionalni projekt pod nazivom „Preko glazbe do svemira“ pokrenut je prije godinu dana posredstvom prof. dr. Ivice Puljka, fizičara i profesora na splitskom Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, inače redovitog člana CMS kolaboracije u institutu CERN i Ivana Glibote Crnog, ravnatelja glazbene škole “Dr. fra Ivan Glibotić” u Imotskom i dirigenta HPO Gradske glazbe Imotski.

HPO Gradska glazba Imotski uzvratiti će posjet te će gostovati u Francuskoj krajem ožujka. 2019. godine. Tijekom tog gostovanja imotski glazbari održat će koncert u Thoiryu te će posjetiti CERN.

Cijeli program u kojem su sudjelovali strucnjaci CERNA u nasoj srednjoj skoli, ukljucujuci postavljanje izlozbe, realiziran je uz pomoc ucenika i nastavnika Tehnicke skole Imotski.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com