Započeo dvodnevni program posjete puhačkog orkestra iz Francuske

Danas je započeo dvodnevni program u povodu dolaska puhačkog orkestra iz francuskog grada Thoirya u Imotski. Oni su gosti HPO Gradske glazbe Imotski, a u njihovom orkestru svira desetak vrhunskih stručnjaka sa prestižnog instituta CERN u Švicarskoj.Goste koje je predvodila znanstvenica Chiare Mariott i naš znanstvenik prof. Ivica Puljak vrlo zaslužan za ovaj posjet,primio je dogradonačelnik dr.Vice Čikeš, zaželivši im dobrodošlicu u ime grada. Tom prigodom uručio im je i imotske rafiole, potom sliku Modrog jezera i domaću imotsku višnjevaču.

U ime gostiju zahvalila je gospođa Mariotti, pozvavši imotsku glazbu da im budu na proljeće gosti u njihovom gradu.Nakon toga održano je i zanimljivo predavanje prof.Ivice Puljka i prof.Chiare Mariotti učenicima imotske gimnazije Dr.Mate Ujević i Ekonomske škole.Također u auli škole postavljena je i izložba o Higgsovom bozonu.

Program posjete Francuskih glazbenika i stručnjaka s CERN-a nastavlja se večeras velikim koncertom u Gradskom kinu u kojemu će bim se pridružiti i naši glazbari,te posjetom Međugorju i Mostaru, te u nedjelju i završnim zajedničkim druženje članova ova dva orkestra.

Cijeli program u kojem su sudjelovali strucnjaci CERNA u nasoj srednjoj skoli, ukljucujuci postavljanje izlozbe, realiziran je uz pomoc ucenika i nastavnika Tehnicke skole Imotski.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com