Policijsko upozorenje povodom obilježavanja Svih svetih i Dušnog dana

 Povodom obilježavanja blagdana Svih Svetih i Dušnog dana od 31. listopada do 4. studenog 2018. na cijelom području Republike Hrvatske, pa tako i na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske očekuje se povećan promet vozila i kretanja građana, posebno na prilaznim cestama prema grobljima. Obavještavamo građane da će u svezi s navedenim  policijski službenici pojačano obavljati regulaciju prometa, te nadzirati promet vozila i pješaka. Na svim važnijim cestovnim pravcima, kao i prilaznim cestama prema grobljima, osigurati će se nazočnost većeg broja policijskih službenika i prometnih ophodnji, kako bi se osiguralo nesmetano odvijanje cestovnog prometa.  Na području Grada Splita policijski službenici će obavljati  kontrolu prometa na prilazima gradskom groblju, te oko tržnica.

Vozače upućujemo da se prilaznim prometnicama grobljima kreću uz povećani oprez i smanjenom brzinom kretanja, odnosno da prilagode brzinu vozila uvjetima i stanju u prometu, te da  pri dolasku u blizinu groblja ne parkiraju vozila na mjestima na kojima nije dozvoljeno zaustavljanje i parkiranje i na  način da ometaju promet vozila cestom ili onemogućuju izlaz drugim vozilima na cestu, te smanjuju uočljivost pješaka.

U cilju stvaranja što manjih gužvi i zastoja u prometu  molimo sve posjetitelje da za dolazak  na groblja koriste javni gradski prijevoz, te ih molimo da   poštuju smjernice i zapovijedi policijskih službenika, poručuju iz PU Splitsko dalmatinske.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com