Tri Sirijca i jedan Pakistanac ukrali auto u Imotskom

Ovaj najnoviji događaj oko otuđivanja automobila u samom gradu  Imotskom od strane migranata građani su doznali iz one rekla-kazala,pa je bilo, dakako i svakakvih komentara.U prvom redu čude se da se  i službeno to nije potvrdilo.Hrvatska  granica sa susjednom Bosnom i Hercegovinom dobro je čuvana od strane pogranične policije ,osim toga cijelom njenom dužinom živi i s druge stranice hrvatski živalj ,no nije i sto posto nepropusna.Uvijek se nađe netko tko će je proći neopažen,pa stoga je i najbolji komentar jednog starijeg Imoćanina na ovaj događaj.

-Ljudi moji, mi mislimo da je sve to daleko od nas i Bihać, i Makedonija i Crna Gora i Turska i Sirija.No, nije, sve je to danas tako blizu.Ne treba dizati nikakvu paniku,ali eto dogodilo se i to je to.Znači sutra može i meni i tebi  biti isto,i ne samo otuđenje automobila kao malom Mršiću. Zato oba oka otvorena i vrata od auta i kuće zaključana,vrag nikada ne miruje,reče nam.

Podsjetimo, u prošli petak 26.listopada Ivan Mršić 22. godišnji autoelektričar  iz Glavine Donje kod Imotskog pomagao je nešto iza 20 sati u garaži na sjeveroistočnom dijelu Imotskog prijatelju u popravci automobila.

-Da,pomagao sam mu ,svoj automobil BMW tricu karavan napunio sam s oko 30 litara goriva i kao i uvijek tik uz garažu ostavio sam i ključ u bravi. Mislio sam odmah,a pošto započinje vikend,malo u đir s prijateljima.Oko 21,30 bio sam gotov,oprao ruke i bit će bilo 22 sata kada sam izišao iz garaže,ali moga BMW-a nema na mjestu gdje sam ga parkirao.U prvi trenutak odmah promislih da je to igra mojih prijatelja,jer znaju da idemo  u kafić,a  i znaju da ostavim ključ.Jer tako sam navikao,auto Bože moj uz samu garažu nema pet metara od nje.I tako zovem odreda prijatelje i poznanike ,ali svi govore kako mi nisu uzeli automobil.Ostalo mi je jedino da odem na policiju.Uredno su mi primili moju prijavu,a ja tu večer baš nervozan.Nisam od nekih plašljivaca,ali znate kako je to,mlad čovjek treba auto,a nema ga i ukradeno ispred garaže,praktički ispred nosa.Moram priznati da nisam spavao cijelu noć ,očekujući  poziv policije,ili nekoga prijatelja da mi jave što je s autom.Pa svi ga dobro poznaju.I tako dočekah jutro nervozan,kada me zovu iz naše imotske policije.

-Vaše auto je pronađeno u Senju, možete otići po njega,rekoše mi.

U prvi mah šok i iznenađenje,ali i radost da mi je auto pronađeno.Čak su naši policajci bili ljubazni i ponudili mi da odem s njima do Senja. Prihvatio sam,iako sam već angažirao prijatelja da me povede.I tamo kod Vrpolja ,morali smo se okrenuti i vratiti,jer su navodno javili da oni ne trebaju ići po taj automobil u Senj,jer kako sam razumio ti koji su ga ukrali biti će odvedeni u Bihać.Ni tada mi ništa nije bilo jasno,otkud Bihać,a ni u snu nisam ni promislio da mi je netko ukrao auto,a da nije tu negdje iz blizine.Vratio sam se i onda u podne u subotu ja i moj prijatelj u njegovo auto i pravac Senj.Kad tamo auto ispred njihove policijske postaje i obrazloženje:

-Vaš automobil otuđili su tri državljana Sirije i jedan državljanin Pakistana u godištima 1999. i 2000.Koji šok za mene.Pa gdje će meni u tako reći sred Imotskog Sirijci i Pakistanci ukrast automobil.Ali eto,sjetih se da je prije nekoliko dana u obližnjem Posušju čovjeku ispred kuće pokušao jedan migrant ukrasti automobil.Priznat ćete nije ugodno,priča nam u jednom dahu Ivan i nastavlja.I što ću ,zahvalio sam ljudima,otključao automobil,u njemu nema ništa oštećeno,samo zadnja sjedala puna čičaka, drače,tapeti zemlje i gliba.Mora biti da su dobro hodali po brdima i poljima .U automobilu je bilo ravno trideset litara goriva i ja uvijek namjestim kilometražu na nulu da vidim koliko ću potrošiti goriva.Oni su ga potrošili na 430-tom kilometru.Dogurali do Senja i tu su ih naši policajci uhvatili.Ja zadovoljan,što ću otišlo u vitar 1500 kuna što goriva, što autoceste za dva automobila.Eto,više neću ostavljati ključ u automobili,a niti otključan automobil.Nije da sada treba praviti paniku,ali eto činjenica je da i do nas dopre pokoji migrant i kud će baš na moje automobil u smijehu nam završi priču Ivan Mršić.

 

“U svezi Vašeg telefonskog upita, obavještavamo Vas sljedeće: Dana 26. listopada 2018. u 22:34 sati Postaja granične policije Imotski zaprimila je dojavu o krađi vozila BMW, koje je bilo parkirano u ulici Put Gaja u Imotskom, otključano i s ključem u bravi. Po zaprimanju prijave, policijski službenici započeli su s kriminalističkim istraživanjem, u cilju pronalaska počinitelja i otuđenog vozila, vrijednog oko 14.000 kuna. Dana 27. listopada 2018.predmetno vozilo zatekli su policijski službenici na području Policijske postaje Senj, koja je provela kriminalističko istraživanje, nakon čega je vozilo vraćeno vlasniku”.

S poštovanjem,Policijska uprava Splitsko-dalmatinska

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com