Gimnazija dr. Mate Ujevića u Imotskom organizirala tribinu posvećenu gradu heroju Vukovaru

Učenici imotske gimnazije dr. Mate Ujević znaju kolika je važnost Vukovara za Hrvatsku pa su se u čast svim žrtvama odlučili potruditi oko uređenja škole, ali i informiranja o Vukovaru.

U prostorijama školske knjižnice održano je edukativno predavanje vezano uz svekolika vukovarska zbivanja u Domovinskom ratu. Profesorica Antonela Rebić, koja je i postavila izložbu učeničkih radova,  bila je idejni začetnik ovog zanimljivog projekta.  Projekt  su pripremili i prezentirali učenici imotske Gimnazije zajedno sa svojim profesorima Antonijom Aračić i Dragutinom Koštrom.

Profesor Koštro bio je  mentor projekta za učenike drugih i četvrtih razreda dok je profesorica Aračić bila mentor za učenike prvih i trećih razreda. Učenici su odradili odličan posao  koji je proizišao iz objektivnog pristupa realizaciji samog posla.  Posebno nadahnuta predavanja održali su sami profesori Antonija Aračić i Dragutin Koštro  koji su prisutne učenike educirali o svim uzrocima i zbivanjima koji su prethodili Domovinskom ratu.

 

Sami prostori školske knjižnice ukrašeni su prigodnim panoima informativnog karaktera vezanim uz zbivanja u Domovinskom ratu, a izradili su ih učenici srednjih škola. Tako se u jednom dijelu školske knjižnice nalazi i maketa vukovarskog Vodotornja, rad učenika i profesorice Nensi Jonjić  koji je odavno stekao kultni status neprolaznog simbola otpora prema agresoru.

Profesori i učenici koji su sudjelovali u ovom projektu  itekako mogu biti zadovoljni prikazanim. Radi se o školskom projektu koji je, s punim pravom, mogao biti predstavljen i na području šireg društvenog konteksta. Ovim je još jednom dokazano kako Gimnazija dr. Mate Ujevića u Imotskom nastavlja slavnim edukativnim putem prethodnika koji je kroz dugu i bogatu povijest  iznjedrio tolike poznate i priznate intelektualce u različitim sferama javnog djelovanja.

    

Vukovar

 

Prolivena krv na vukovarskim ulicama

obrisala je sva lica nasmijana.

I dok je Vukovar u ruševinama bio,

hrvatski narod  njim se ponosio.

 

Hrvatski heroji život svoj su dali,

za naš Vukovar su pali.

Ima žrtava, ne zna im se broj,

s razlogom se zove i Grad Heroj.

 

Od hrvatskog zajedništva nije bila jača niti jedna granata,

oduvijek je bio Hrvat uz Hrvata.

 

Nad tim gradom nebo sad se plavi,

Grade Heroju, nek te nitko,

nikad ne zaboravi.

              

      gimnazijalka

               

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com