Imoćanin u utrci za mjesto u Nadzornom odboru Hajduka

Mate Jukić je inženjer građevine, koji 25 godina radi na voditeljskim dužnostima u MORH-u i Oružanim snagama RH. Deset godina je član Glavnog odbora udruge “Hrvatske uzdanice”. Osam godina je bio tajnik Malonogometnog kluba Galantar. Jukić je bio suosnivač i predsjednik Škole nogometa “Bernard Vukas Bajdo” u Zagrebu, koja, međutim, više ne postoji.

5 pitanja kandidatima za ‘nadzornike’

– Zašto ste se kandidirali, s kojim ciljem?

– Zašto mislite da baš Vi zaslužujete mjesto u NO-u? Kako će Hajduk “profitirati” Vašim angažmanom u NO-u?

– Kako zamišljate svoju ulogu u NO-u?

– Koliko ste upoznati s aktualnim stanjem u klubu i što mislite o trenutnoj situaciji u kojoj se klub nalazi?

– Smatrate li da sadašnji predsjednik Uprave Jasmin Huljaj radi dobar posao i zaslužuje ostati na toj funkciji ili po Vama Hajduk treba novog čovjeka na čelu kluba? Zašto?

Odgovori

1. Kao navijač i dionićar smatram da mogu pomoći, dati obol na putu oporavka Hajduka. Dosad sam to radio i na skupštini dioničara. Ukazivao na stvari, za koje smatram da nisu dobre. Isto to bih činio i kao član Nadzornog odbora.

2. Prije svega, smatram da u Upravi i Nadzornom odboru moraju biti ljudi, koji vole klub. Hajdukovci. Klub u konačnici ipak nije isto što i multinacionalna kompanija. Ja o Hajduku razmišljam 24 sata dnevno. Imam kapacitet i ideje, kojima bih, vjerujem, mogao pomoći.

3. Nadzorni odbor treba biti kreator generalne politike kluba. Odnosa u klubu i oko njega. Mora odrediti relaciju s navijačima, pa, ako hoćete, i s Hrvatskim nogometnim savezom, te drugim klubovima. Mislim da u tom smislu mogu dati svoj doprinos. Valja potaknuti Upravu da kvalitetnijeradi, ali je i znati zaustaviti u namjeri da izlazi iz okvira svoga djelovanja i ovlasti. A to se znalo događati u recentnom razdoblju.

4. Situacija u klubu je, po meni, nikad gora. Možda i lošija nego prije sedam, osam godina. Nekoliko je sezona izgubljeno. Gotovo je izblijedio renome kluba, koji je Hajduk stekao kroz povijest. Hajduk često sam sebi podapinje nogu. Zadnji je primjer izbacivanje Marina Brbića s popisa kandidata za NO. Bez obzira što mi je bio konkurencija i što nisam pretjerano zadovoljan kako je obavljao funkciju predsjednika, ne slažem se s tim potezom.

Mišljenja sam da bi trebalo napraviti detaljnu analizu trenutačnog stanja kluba, poslovne i sportske politike, da bismo mogli donijeti odluke za budućnost. I odabrati neki novi smjer. Hajdukove su se Uprave u minulom razdoblju najčešće koncentrirale na jednome ili dva segmenta funkcioniranja kluba. Ostale su segmente zapostavljali, što ne bi smio biti slučaj. Moramo se prestati bavili banalnim stvarima i ući u bit problema. Razlučiti što je za klub važno, a što nije.

5. Gospodin Huljaj ima određene kvalitete, potencijal da bude dobar menadžer. No, napravio je dvije-tri greške, koje su dijelom utjecale na rezultate kluba. Prije ključnih europskih utakmica vladali su zategnuti odnosi s nekoliko igrača, što se pokazalo kobnim po naše ambicije. Znamo koliko je za Hajduk bitan ulazak u sezonu. I u sportskom, i u poslovnom smislu.

Jedan od razloga krivih poteza je taj, što je Huljaj, ipak, padobranac u vođenju sportske politike kluba. Kad je stigao u Hajduk, on je analizirao financijske bilance. A vođenje sportskog kluba nije isto što i upravljanje Uljanikom ili Brodosplitom.

IZVOR: Slobodnadalmacija.hr

 

Ovim putem poziv svim članovima da glasaju za našeg Imoćanina Matu Jukića!

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com