FOTO: Marijan Gubina u Obrtničko-industrijskoj školi Imotski

U petak je u Imotskom, povodom svečanog obilježavanja Dana  Obrtničko-industrijske škole, gost prigodnog programa bio Marijan Gubina.

Osječki humanitarac i mirotvorac  Marijan Gubina   260  dana   proveo je u logoru  u  okolici Vukovara,   zajedno   s   cijelom        obitelji.

Svoju potresnu sudbinu  Gubina je  prenio  na papir u autobiografiji naziva “260 dana”, koliko je i trajalo njegovo zatočeništvo.

Unatoč svemu što je  Marijan Gubina prošao , učenicima i djelatnicima Obrtničko-industrijske te Tehničke škole,  održao je predavanje u kojem osuđuje svaku mržnju te  promiče nenasilje i toleranciju. Prisutni su, u punom školskom atriju,  s velikim zanimanjem slušali njegovo predavanje.  Poručio im je da se ne stide pokazati  i pokloniti ljubav, da u svakoj, pa i  najtežoj situaciji,  pokušaju pronaći makar malo dobra te da nastoje preuzeti odgovornost   za sva  svoja djela i nedjela.

Nakon predavanja, recitacija i glazbenih nastupa, učenici i djelatnici Obrtničko-industrijske škole u Imotskom zapalili su svijeće u spomen žrtvama Vukovara.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com