Drugo mjesto za naše Imoćane na “pametnom” natjecanju u Splitu!

U Splitu se u subotu i nedjelju održalo 24 satno natjecanje pod nazivom Smart City Challenge hackathon tijekom kojeg su natjecatelji trebali za jedan od navedenih problema u svakodnevnom životu razviti potpuno novo, pametno rješenje i model proizvoda.

Na natjecanju su sudjelovali i naši Imoćani: Ivan Knezović iz Dolića Drage i Zvonimir Jukić iz Runovića koji su u suradnji s Medinom Banjić iz Sarajeva razvili i predstavili model GrowBox kompleta koji predstavlja mali, prijenosni plastenik, potpuno automatiziran i autonoman u radu o utjecaju čovjeka. Predstavljeni proizvod omogućuje bržu i efikasniju proizvodnju poljoprivrednih kultura, neovisno o vremenskim prilikama i godišnjem dobu, a cjelokupni proces nadzire sustav koji održava potrebne uvijete konstantnim (potrebna temperature, vlažnost, prozračivanje, natapanje).

Uz sami komplet predstavljene su web i mobilna aplikacija koje ide u paketu s ovim proizvodom, a koja korisniku ovog sustava omogućava pregled situacije i uvjeta u bilo kojem trenutku! Naš natjecateljski tim je osvojio 2. mjesto i vrijednu novčanu nagradu za daljnji razvoj OrganoBox kompleta. Također vrijedi istaknuti da se pripremaju za natjecanje studenata poduzetnika koje će se održati u Zagrebu sredinom prosinca.

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com