Još jedan veliki uspjeh mladog inovatora iz Runovića

Na međunarodnoj izložbi inovacija „Inova – Budi uzor“ koja se održala u Zagrebu 14. -17.11.2018. god, sudjelovao je i  naš mladi inovator  iz Runovića Mario Ljubičić uz potporu Društva inovatora Faust Vrančić s inovacijom; Električni automobil s djelomičnim samonadopunjavanjem baterija.  Posebnost inovacije a i inovatora Maria Ljubičića je u tome što je ovaj 21-godišnji mladić potpuno sam, uz uporabu samo priručnih alata, izradio kompletni električni automobil kojeg je nazvao EM-Mobile. EM-Mobile ostvaruje brzinu do 70 km/h uz autonomiju kretanja 20 km s jednim punjenjem baterija.

 U konkurenciji 640 inovatora iz 26 zemalja svijeta, Mario je osvojio zlatnu medalju u kategoriji vozila i posebnu nagradu delegacije Ruske Federacije za najboljeg mladog inovatora! Uz pomoć Društva inovatora Faust Vrančić, osvojio je i nagradu INOVA – BUDI UZOR za najbolje promoviranu inovaciju.

Ocjenjujemo da Mario po znanju, upornosti i inventivnosti itekako može biti uzor mladim naraštajima! Štand na kojem je naš član Mario Ljubičić izložio svoj elektromobil bio je vrlo atraktivan i sigurno najposjećeniji na cijeloj izložbi. Osim mnogobrojnih posjetitelja od strane struke, velikog broja učenika tehničkih škola, inovaciju je sa zanimanjem proučavao i premijer Andrej Plenković što je i objavljeno na stranicama Vlade Republike Hrvatske.  Inovatoru najdraža posjeta je bila  posjeta Tehničke škole iz Imotskog kada su ga posjetili učenici pod vodstvom prof Josipa Domazeta i Suzane Žarković

 -Društvo inovatora Faust Vrančić i dalje će podržavati Maria u ostvarivanju njegovog sna, kao što već 20 godina podržava i prati inovatore koji se obrate za potporu. Dodao bih još samo jednu malu osobnu notu: predivno je vidjeti koliko Mario voli svoje Runoviće, Imotski i Hrvatsku, izjavio nam je Josip Papak  tajnik društva inovatora Faust Vrančić iz Šibenika.

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com