Sastanak gradonačelnika Budalića s ravnateljima imotskih srednjih škola i pročelnikom Đonlićem iz Splitsko-dalmatinske županije

Jučer je u gradskoj vijećnici u Imotskom gradonačelnik Ivan Budalić sazvao sastanak na kojemu su bili ravnatelji imotskih srednjih škola i Privremeni pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županije Tomislav Đonlić. Gradonačelnik je u uvodu istaknuo kako ne želi biti posrednik između županije, ministarstava i škola, ali da kao gradonačelnik ima odgovornost, posebice veznano uz komunalnu infrastrukturu i opremu te one stvari koje Grad može riješiti. “Znamo za problem dvorane. Gospodina Đonlića sam informirao o situaciji u kojoj je, i prilikom prošloga nevremena prije 15-ak dana, prokišnjavao krov u dvorani”, rekao je gradonačelnik. Apostrofirao je teme energetske obnove, definiranja samoga okoliša, kao i rješavanja prometne povezanosti škola. Naglasio je i kako će Grad Imotski ove godine sufinancirati asistente u nastavi, ali i prijevoz učenika koji nisu obuhvaćeni sufinanciranjem od strane ministarstva, iako je osnivač škola Županija. Također, podsjetio je da je Grad do sada uredio rasvjetu u okružju srednjih škola, a financira i radne bilježnice za osnovnoškolce, za koje će novac biti isplaćen ovaj tjedan.

Tomislav Đonlić je iznio podatke o energetskoj obnovi. “Uspješno smo aplicirali na projekt Ministarstva graditeljstva i potpisan je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava. Čekamo da se otvori natječaj Ministarstva Regionalnog razvoja i fondova Europske unije, na kojega ćemo se također prijaviti i ide se u projekt energetske obnove”, rekao je. Iznio je i podatak kako bi natječaj trebao u proceduru u veljači, a krajem svibnja bi trebalo biti sve pripremljeno za ulazak izvođača u radove.
 
Kada je u pitanju problem dvorane, Đonlić je predložio da se njezino krovište privremeno sanira, a da se kroz energetsku obnovu riješi u potpunosti. Gradonačelnik Budalić je naglasio da se Grad i u ovom slučaju stavlja na raspolaganje za sufinanciranje sanacije.
 
Ravnatelj Ekonomske škole profesor Željko Đuzel rekao je da se problemi dvorane mogu sanirati na način da se nađu stručnjaci, koji će se popeti na krov i utvrditi u čemu je problem. Zajedno s ravnateljem Obrtničko-industrijske škole profesorom Nediljkom Biočićem dogovorio je da će kroz iduća 3 dana pozvati stručnjaka koji će izići na teren i utvrditi u čemu je problem te će o tome obavijestiti Splitsko-dalmatinsku županiju.

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com