Gradonačelnik Imotskog reagirao na skandalozan video iz Dječjeg vrtića Imotski

Nakon objave skandaloznog videa psovanja odgajateljce u Dječjem vrtiću Imotski na društvenim mrežama, te nakon reakcija zgrožene javnosti reagirao je i  gradonačelnik Ivan Budalić čije priopćenje prenosimo u nastavku:

Čim smo došli do ove snimke grad Imotski je zatražio izvještaj od ravnateljice vrtića. Takvom govoru i odnosu prema djeci nije mjesto u vrtiću, a posebno ne od odgovornih odgojnih djelatnika. Ovakvo ponašanje nije prihvatljivo te ćemo od ravnateljice dobiti detaljni uvid u situaciju. S jedne strane kao roditelj uviđam neprimjerenost ove situacije te zaštitnički pristupam prema svom djetetu i njegovom boravku u vrtiću. S druge strane, kao gradonačelnik, odgovoran sam i prema drugoj djeci te zahtijevam uvid u cijelu situaciju i odgovor od vodstva vrtića. Cilj je da se ovakve situacije više ne ponavljaju te da svi napori koje radimo za našu djecu budu za njihov razvoj i odgoj. Obećao sam da nijedno dijete u Imotskom neće biti uskraćeno za mjesto u vrtiću, a sada isto tako obećajem da će skrb za našu djecu biti na najvišoj mogućoj razini te da ovakve istupe više nećemo gledati, pa čak ni u šali.
S poštovanjem.

 

Također o cijelom ovom slučaju očitovat će se i Upravno Vijeće vrtića u ponedjeljak.

 

Donosimo i priopćenje v.d. ravnateljice vrtića Jelenke Jukić:

 

Poštovani roditelji

 

Preko društvenih mreža jučer se pojavila snimka iz našeg Dječjeg vrtića, koja je s pravom i mene, roditelje i cjelokupnu javnost šokirala. Kao v.d. ravnateljica te odgojno obrazovne ustanove, koja do sada nikada nije imala sličnih problema, odmah sam poduzela sve mjere u skladu sa zakonom. Prema tome u ponedjeljak imamo Upravno vijeće našega vrtića gdje ću  dati prijedlog o raskidu ugovora o radu s dotičnom djelatnicom ,uz sankcije koje slijede po Pravilniku o radu, a zadnju riječ imati će Upravno vijeće Dječjeg vrtića Imotski. Ovom prilikom u svoje ime i ime svih djelatnika našega vrtića izražavam duboku ispriku zbog  ovog događaja kako roditeljima,t ako i cjelokupnoj javnosti.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com