OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pravi potop u Zmijavcima

 

Velike količine kiše pale su u nedjelju ,a posebno u večernjim satima  na cijelom području  Imotske krajine.

U samom grada Imotskom na tamošnjoj meteorološkoj postaji od 13 do 21 sat zabilježeno je  111,7 litara kiše na četvorni metar.U Zmijavcima kako doznajemo i na južnom dijelu Imotskog polja i do 130 litara.

Upravo je oko 20 sati županijskom prometnicom Kamenmost-Zmijavci-Runovići bilo nemoguće prometovanje zbog  ogromne količine vode koja  se slijevala sa brdskih područja.Bilo je više intervencija vatrogasaca Javne vatrogasne postrojba iz Imotskog na ispumpavanju poplavljenih podruma i prizemnih kuća.Štete će tek biti vidljive narednih dana.

Slično je bilo na Kamenmostu,Glavini Donjoj,Runovićima,a na  prometnici Glavina Donja-Proložac,također u večernjim satima gotovo je bilo  nemoguće prometovanje. I kiša od subote, posebno u susjednoj Bosni i Hercegovini  dodatno je punila podzemnim vodama imotsko Modro jezero,ali i ostala jezera.U samo sedam sati u Modrom jezeru čak dva metra je povećan vodostaj.

Kako nam javljaju oko 22 sata u nedjelju  vatrogasne ekipe JVP Imotski i dalje su bili na terenu u pomoći mještanima općina Runovići i Zmijavci.

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com