Dok je Upravno vijeće vrtića prihvaćalo tetin otkaz, roditelji joj davali podršku

Još uvijek traje priča o teti iz imotskog vrtića. Nakon mora napisanih rečenica o njenom videu ,pa onda silnih reakcija, njene isprike roditeljima,d ošlo je u ponedjeljak na večer i još nešto. To nešto imalo je dvije strane. Jednu očekivanu i drugu neočekivanu. Ona prva jeste da je Upravno vijeće Dječjeg vrtića više formalno, bez rasprave prihvatilo otkaz ugovora o radu, kojega je poslala njihova djelatnica kao moralni čin za ono što je učinila.T ime je na najupečatljiviji način nakon dvije godine rada u, kako stalno ističe, poslu svoga života , pokazala visok stupanj  odgovornosti.

I dok su članovi Upravnog vijeća prihvaćali otkaz ugovora o radu, petnaestak roditelja, mahom majki djece koja su bila u grupi već sada bivše tete, spontano se okupilo i novinarima nakon toga i podijelilo svoje priopćenje. Ono glasi:

-S obzirom na cijelu situaciju osjetili smo potrebu da se kao većina roditelja nađemo i iznesemo svoje viđenje u vezi cijele situacije u kojoj se našla naša teta. Ne osporavamo da se dogodila nepromišljena pogreška tete iz naše grupe, koja je  najviše naštetila njoj samoj i uništila dostojanstvo jedne mlade osobe. Cijela situacija je otišla predaleko da se prikriva ono najbolje što je svaki roditelj svakim danom doživio  od jedne mlade tete. Iz toga razloga osjećamo nezaustavljivi poriv da to što smo doživjeli od nje ne podijelimo s javnošću. Naime, kao roditelji u dvije godine nismo doživjeli niti jedan put da je loše volje, neljubazna ili da su je djeca u  ijednom kontekstu negativno okarakterizirala. Naprotiv, s puno ljubavi, veselja i oduševljenja  naša djeca su svakodnevno svojoj teti trčali u zagrljaj. I ako išta može vratiti  našoj djeci osmijeh na lice to je da ih naša teta dočeka na vratima, stoji u priopćenju roditelja.

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com