Odgovor saborskog zastupnika Ante Babića na prozivku Mire Bulja

U svom političkom djelovanju nikada ne idem na osobu,tj. “ad hominem”,već se pokušavam dosljedno  držati  zacrtanog programa s kojim smo izišli pred birače i danih obećanja.

Prozivkom zastupnika Mira Bulja da je…”Ante Babić (HDZ,Imoćanin),glasovao protiv spoja Imotskog na autocestu, dužan sam iznijeti nekoliko argumenata.

Neću i ne želim polemizirati s Mirom Buljem,niti govoriti o njemu i njegovoj stranačkoj “političkoj platformi” koja se svodi na derogiranje hrvatskih institucija i dezavuiranje saborskih kolega. To je njegovo pravo i on to koristi na sebi svojstven način. Pri tome se ne osvrće na argumente već jeftinom demagogijom koristi javni prostor u difamaciji ljudi. Isti obrazac primjenio je i prošle godine,iako je za brzu cestu (nikakvu spojnu) Tunel sveti Ilija – Imotski-Vinjani Donji čitao iz mog prvog zastupničkog pitanja upućenog ministarstvu. Što se spomenute ceste tiče u proračunu Državnih cesta za 2019.godinu osigurana su sredstva za dva objekta (cestovna rotora) Vukadinovići i kod hotela Venecija i odabir trase kao zadanu varijantu.

Sama cesta i njena izgradnja,odnosno dovršetak nikada nisu došle u pitanje. Problem je u dinamici,imovinsko-pravnim odnosima i studiji zaštite okoliša,ponajprije zbog rijeke Vrlike, što se u Državnim cestama i razmatra.

Kako sam ja član vladajuće stranke, naravno da sam zajedno s kolegama odrađivao sastanke s Državnim cestama i resornim ministrom Olegom Butkovićem, pa mi za spomenutu cestu nije trebao nikakv amandman jer su sredstva ugrađena u proračun Državnih cesta. Uostalom, to je i u saborskoj raspravi o Državnom proračunu u nekoliko navrata spomenuo i sam ministar Butković. U ovoj godini smo tako za Imotsku krajinu dogovorili dnevnu bolnicu u Zagvozdu, hospicij u Imotskom, prijenos zgrade Dogana na Grad Imotski, izgradnju policijske postaje, rješenje za stalnu službu Suda,sredstva za Vodovod Imotski zbog sanacije vodovodne mreže i gubitaka na istoj,uređenje korita rijeke Vrlike, osiguranja sredstava za novi centar za socijalnu skrb u Imotskom, apliciranje projekata za gospodarstvenike iz EU sredstava, sad već poznati program “Zaželi” i sredstva za javne radove jedinica lokalne samouprave.

U svim drugim zakonskim prijedlozima od poljoprivrednog zemljišta aktualnog za Imotski,deblokiranja dijela građana od duga,financiranje jedinica lokalne samouprave,nekretnina u vlasništvu države i drugih, uvijek ističem i tešku gospodarsku situaciju koja je “rak rana” Imotske krajine. Uostalom, sve je provjerljivo kroz saborske rasprave,a ja u skladu sa svojim političkim iskustvom svjestan fiskalnih kapaciteta Državnog proračuna koje možemo iskoristiti za Imotsku krajinu djelujem i djelovat ću.

Ne vjerujem da građani Imotske krajine mogu ikada pomisliti da bi se Miro Bulj za našu Imotsku krajinu borio više i jače od mene,čija obitelj živi u našem kraju. To zna i Miro Bulj,ali kako rekoh koristi svoju političku travestiju za denunciranje i mogući politički probitak.U svakoj prilici i na svakom mjestu

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com