Ministrica Žalac uručila Odluku za provedbu intervencijskog plana za razvoj Imotske krajine

Danas je u Imotskom boravila ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac,te na sastanku sa gradonačelnikom grada Imotskog,te načelnicima osam i općina Imotske krajine uručila  Odluke o izradi intervencijskog plana  i provedbe pripremnih aktivnosti za korištenje sredstava iz Europskih fondova.Radni sastanak u gradskoj vijećnici bio je na tragu prethodnih razgovora ,a radi se o korištenju sredstava Europske unije u sklopu operativnog  programa Konkurentnost i kohezija. i Europskog socijalnog fonda.Slični programi i Odluke o izradi intervencijskog plana  već su u postupku u gradu Vukovaru,Benkovcu,Belom Manastiru,Dardi,Petrinji, i Kninu.Vlada je donijela suglasnost da se upravo u ovim slabo razvijenim  gradovima i općinama provodi taj akcijski plan.Riječ je o poticajima poboljšanja gospodarstva,ali i svih drugih oblika razvoja koji to odrede spomenute općine i gradovi.

-Vjerujem da će grad Imotski te općine Cista Provo,Lovreć,Lokvičići,Proložac,Podbablje, Zmijavci,Zagvozd i Runovići,zajedno sa našim ministarstvom razraditi sve ono što je potrebno  kako bi ovaj intervencijski plan već u ovoj financijskoj perspektivi našao izvore financiranja  izmjenom operativnog programa ,ali naravno i za veće projkekte .Želimo pomoći i u pripremi i provedbi ovih projekata posebno za ostanak stanovništva na ovim područjima. Predstoji nam napraviti analizu stanja svih postojećih sektora na ovom području.To će značiti i gradnju određenih ili obnovu postojećih zgrada.Ističem natječaj za gospodarstvenike.Upravo intervencijski plan znači konkretno pripremu i financiranje svih vrijednih planova u sferi gospodarstva, izjavila je ministrica Žalac.

 

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “%1$s”

  1. Da su oni htjeli pomoći to bi napravili prije par dana u saboru gdje su mogli usvojiti jedan od 28 amadmana, ali njih nije briga. Ne znam samo kako im nije neugodno doći u Imotski nakon toga.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com