Proglašena najbolja Imotska torta 2018.godine

Po prvi put u našemu gradu i pod ocjenivačkim žirijem vrhunskih kuhara proglašena je najbolja Imotska torta 2018. godine. 

Imotska torta treba imati certifikat vrhunske svjetske slastice.Izjavio je ovo jedan od najpoznatijih kulinarskih stručnjaka Stevo Karapandža,koji je predvodio peteročlani ocjenjivački sud na jutrošnjem izboru za najbolju Imotsku tortu,a u sklopu projekta Pučkog otvorenog učilišta,TZ Imota i Grada Imotskog kako bi se zaštitila ova poznata imotska slastica

.Vrlo lijepa i sadržajna gastronomska priredba održana je kod adventskih kućica u ulici Ante Starčevića i izazvala je živo zanimanje brojnih ljubitelja spize,ali i slučajnih prolaznika.Šest prijavljenih imotskih domaćica koje su   /svaka im čast/ ponudile  uistinu odlične torte zaslužile su pohvale,dajući primjer kako se Imotska torta mora zaštititi.Stručni ocjuenjivački sud na čelu sa Stevom Karapandžom uistinu se dvojio u ocijenjivanju,pa su u konačnoj ocjeni prevladale nijanse. Pobjednička torta je ona Gaby Škeve, druga je Znanoslave Tonkković, dok je treće mjesto osvojila Nediljka Grančić. Majstori kuhanja predvođeni našim Jadranom Grančićem ,koji je i pokrenuo cijelu priču oko ovoga projekta,ponudili su i nekoliko besplatnih vrhunskih jela.Sve u svemu odlična gastronomska priča iz Imotskog.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com