Vlada otpisala dug gradu Imotskom u visini od 34 milijuna kuna

Vlada Republike Hrvatske  je gradu Imotskom otpisala dug u visini 34 milijuna kuna što je značajno postignuće i veliko financijsko rasterećenje za grad. Ova inicijativa prema Vladi krenula je upravo od gradonačelnika grada Imotskog, Ivana Budalića koji je navedene dugove naslijedio od prošle gradske vlasti. Stupanjem na dužnost, gradonačelnik je dao svoju riječ da će dug riješiti, što se i ostvarilo.

„Ovim potezom ne samo da smo ostvarili veliko financijsko rasterećenje za grad Imotski, već smo dobili priliku za čisti start i investicijski zamah u novoj godini. Ovaj otpis duga znači prostor i sredstva za nove projekte, znači planiranje ulaganja u infrastrukturu, gospodarstvo, školstvo, itd. Ovo nam daje vjetar u leđa da krenemo s projektima Veleučilišta i Muzeja – čime ćemo stvoriti priliku za obrazovanjem, zaposlenjem i budućnosti naših mladih. Izuzetno sam ponosan na svoj tim te sam izuzetno sretan što je ovo rješenje došlo u 2018. godini. Ambicije za 2019. su velike, ali znam da ih sve možemo zajedno ostvariti. Moje obećanje građanima bilo je raditi za Imotski i svakim svojim potezom želim to potvrditi. Građani neće biti taoci loših političkih i poslovnih odluka te ćemo kucati kome god treba da ostvarimo kapitalne projekte i rezultate za naš grad.“ – izjavio je gradonačelnik Imotskog, Ivan Budalić

Sporni dug grada nastao je naplatom jamstava zbog ne vraćanja kredita u prošlosti. Dug je gradonačelnika Budalića dočekao kada je došao na dužnost te je ovo jedan u nizu poteza kojim se radi na transparentnom i odgovornom vodstvu grada.

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “%1$s”

  1. ko je jamio jamio
    gradfonačelniče čije su to pare tvoje ,plenkovičeve,ili već čije.
    tko ih je ukrao gradonačelniče svi ste lopovi mater vam jebem

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com