Ovog vikenda i na Staru godinu pojačane policijske aktivnosti u prometu

Ovog  vikenda, te tijekom ponedjeljka 31.prosinca, na Staru godinu,  na području  Policijske uprave splitsko-dalmatinske  provodit  će se pojačane aktivnosti nadzora i kontrole prometa u cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama.

Aktivnosti će se usmjeriti  na sprječavanje i sankcioniranje  najtežih prekršaja  kao što su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela.

Naglašavamo kako su tijekom ove godine na području Splitsko-dalmatinske županije smrtno stradale 32 osobe, od čega je najveći broj osoba smrtno stradalo u prometnim nesrećama čiji uzrok je bio brzina.

Odmah u prvim satima 2018.godine na prometnicama Republike Hrvatske smrtno su stradale 4 osobe.

 

Upozoravamo sve sudionike u prometu da i prilikom slavlja budu savjesni i odgovorni sudionici u prometu. Alkoholiziranost i nepropisan brzina je smrtonosna kombinacija za sve sudionike u prometu.

 

Ne upravljajte vozilom alkoholizirani!

 

Nepropisna brzina uz alkohol su najveći faktori rizika u prometu i dovode do prometnih nesreća sa najtežim posljedicama.

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com