Predstavljanje programa “Zaželi” u općini Lokvičići

Projekt „Zaželi u Lokvičićima“ opravdan je prema odredbama Uputa za prijavitelje jer se provodi u ruralnom području I. skupine prema indeksu razvijenosti.

Partneri u projektu: Centar za socijalnu skrb Imotski i Hrvatski zavod za zapošljavanje

 Lokvičići su općina Splitsko -dalmatinske županije u kojoj je stopa nezaposlenosti veća nego je prosjek Republike Hrvatske.

U našoj Općini prema dostupnim podacima iz zadnjeg popisa stanovništva 2011. g živi 807 osoba, od čega 406 muškaraca, a 401 žena. Među njima je 60 radno aktivnih žena starijih od 50 godina. Od ukupnog broja žena njih 47 je nezaposleno prema podacima iz evidencije nezaposlenih na dan 31.01.2018.

Svrha projekta je zapošljavanje pripadnica teže zapošljivih skupina u koje se ubrajaju žene iznad 50 godina starosti, s najviše završenom SSS.

U našem Projektu je predviđeno zapošljavanje 6 gerontodomaćica, koje će pristupiti stručnom osposobljavanju, kako bi prilikom izlaska iz projekta bile konkurentnije na tržištu rada.

Također projektom se potiče razvoj socijalne usluge za 26 starijih i nemoćnih korisnika.

Provedba projekta u razdoblju od 30 mjeseci će pozitivno utjecati na zadanu ciljnu skupinu, nezaposlene žene, uključujući dugotrajno nezaposlene kroz zapošljavanje i edukaciju, ali i na krajnje korisnike kroz osiguranu skrb i brigu u trajanju od 24 mjeseca.

Ukupna vrijednost projekta: 1.004.354,00 kn (projekt je 100% financiran bespovratnim sredstvima Europske unije)

Trajanje projekta: 30 mjeseci, od čega je voditeljica/koordinatorica u radnom odnosu u trajanju 30 mjeseci, a naše gerontodomaćice 24 mjeseca.

đ+

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com