Provođenje projekta pod nazivom “Živjeti u Prološcu”

U sklopu „Poziva na dostavu projektnih prijedloga Umjetnost i kultura 54+“ 23. srpnja 2018. godine, u Muzeju Mimara, dodijeljeni su ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava. Od 187 zaprimljenih prijava, ukupno 40 projektnih prijava odabrano je za financiranje, a među njima i projekt Dramske udruge Proložac pod nazivom Živjeti u Prološcu. Projektna prijava pripremljena je u suradnji sa Zovnicom Imota, a riječ je o projektu koji ima za cilj povećati razinu aktivnog sudjelovanja osoba starijih od 54 godine u kreiranju kulturnog života u općini Proložac Donji razvijajući njihove kreativne i socijalne vještine u svrhu sprječavanja socijalne isključenosti te skupine.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 170.290,52 kuna od čega je 85 % sredstava osigurano iz Europskog socijalnog fonda, dok obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15 % osigurava Ministarstvo kulture.

Provedba projektnih aktivnosti započela je 1.10.2018. godine. završetak projekta očekuje se u drugoj polovici travnja ove godine kada je predviđen premijera predstave koju pripremaju polaznici radionice “Daske koje život znače” te koncert sudionika radionice pod nazivom “Glazba nas spaja”. U sklopu radionice Kazalište kroz objektiv održat će se projekcija videouratka polaznika radionice.

 

Dramska udruga Proložac tijekom višegodišnjeg djelovanja stvorila je u Prološcu svojevrstan centar kulturnih zbivanja kada je u pitanju dramski amaterizam te tako promovirala i Proložac i cijelu Imotsku krajinu.

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com