U prva dva mjeseca ove godine čak 120 požara!

U PRVA DVA MJESECA OVE GODINE ČAK 120 POŽARA!!!
 
Samo u prva dva mjeseca ove godine članovi JVP Imotski intervenirali  su čak  120 puta u gašenje što većih,što manjih požara. Kada se usporedi da je u istom razdoblju prošle godine bilo samo četrdesetak intervencija, a da je tijekom cijele 2018. godine bilo 246 intervencija u gašenju požara, vidi se nevjerojatna razlika. Samo tijekom veljače bilo je čak 70 intervencija. I pored upozorenja i pored oštrijeg zakona o zabrani paljenja vatre na otvorenom,očito da nije ništa od toga palo na plodno tlo.
Iz Policijske uprave Splitsko dalmatinske dobili smo izvješće  da je do sada otkriveno pet osoba s područja Imotske krajine  za koje se sumnja da su sudjelovale u podmetanju požara, a koje su detektirali djelatnici PGP Imotski. Oni će sukladno zakonu biti i kažnjeni. No, njihova intervencija od 20.veljače kada je oko 13,50 sati kod jezera Galipovac u općini Lokvičići izbio požar na otvorenom, svakako je vrlo zanimljiva. Dolaskom na teren djelatnici PGP Imotski, kako doznajemo iz glasnogovorništva Policijske uprave, uočili su potencijalnog podmetača požara. Požar je zahvatio javnu površinu  od 15x 10 metara. Neslužbeno doznajemo da je počinitelj  vezan uz rad vatrogasnih djelatnosti. Protiv njega biti će podnešene prekršajne prijave u skladu za zakonskim odredbama.
Također iz policije,ali i JVP Imotski još jednom upozoravaju građane da ne pale vatru na otvorenom,te da se za takve radnje,ako su neophodne obvezno prije jave vatrogasnim službama.
 
Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com