100. rođendan babe Mare Juroš

 

Jedna od najstarijih Imoćanki Mara Juroš iz Vinjana Gornjih proslavila je u subotu svoj stoti rođendan.Još uvijek iznimno vitalna za svoje godine okupila je oko sebe svoga sina Stipu,te dvije kćerke Mariju i Zlatu,svoju uzornu nevjestu Marinu koja je s njom punih 38 godina,te veliki dio rodbine od deset unučadi,deset praunučadi.A radost će uskoro biti i još veća jer su na putu i tri mala prapraunuka.Baba Mara rođena Lončar rodila se 6.ožujka 1919. godine ,a udovica je ostala 1971. godine kad joj je umro suprug Ivan.Kada smo je pitali o receptu dugovječnosti,ulogu njene odvjetnice,jer Mara slabije čuje,preuzela je nevjesta Marina.

-Ma moja Mara vam svaki dan prošeta oko kuće,donese,iako joj nije potrebno, i naramak sitnih grana za potpalit vatru,redovna je u gledanju televizijskih emisija,još uvijek dobro vidi i čita,jedino što slabije čuje.Ali mislim da ne bi ni doživjela stotu da svašta čuje što se sve ovo u svijetu događa.Redovito moli Boga i svoga zaštitnika svetoga Antu,slažemo se samo tako,sva ozarena priča nevjesta Marina.

-E, da joj nije ovakve neviste tko zna koliko bi proživjela .Njih dvije ko mater i kćer,slažu se,pričaju,jedna drugoj su potpora.Imati dobru nevistu sigurno je jedan od važnih uvjeta za doživit ove godine,priča nam Marina kćerka Marija.

Htjeli smo malo i popričat s babom Marom,no već se okupilo rodbine i prijatelja ,ali smo se zato dogovorili.

-Dođi ti sine moj gori u Juroša u Vinjane Gornje na onaj čisti zrak i čašu dobrog vina ,pa ćemo se ispričati do mile volje,reče nam slavljenica.

Dakako da smo obećali i to prvom zgodom,ali i doznali parametre za Marinu dugovječnost.Do tada baba Mare sretno i neka te služi dobro zdravlje.

 

Braco Ćosić

 

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “%1$s”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com