Nova policijska akcija: Kažnjavat će se vozači koji ne pale “žmigavce”

Sutra 12. ožujka 2019. od 10.00 do 14.00 sati na prometnicama  Policijske uprave splitsko-dalmatinske provoditi će se preventivno-represivna akcija prema vozačima koji čine prekršaj propisan odredbama čl.44. Zakona o sigurnosti prometa na cestama – nedavanje pokazivača smjera

Praćenjem stanja u prometu zapaženo je da jedan dio prekršaja u prometu je činjenje spomenutoga prekršaja koji ima za posljedicu lakšu ili težu prometnu nesreću.

Samo nedavanje pokazivača smjera od strane pojedinog sudionika, može ugroziti ili u zabludu dovesti druge sudionike koji se kreću iza ili dolaze iz suprotnog ili bočnih smjerova.

Sve sudionike u prometu podsjećamo na obvezu poštivanja odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te ih pozivamo  da se pridržavaju prometnih propisa i  da odgovornim ponašanjem doprinosu povećanju razine sigurnosti u cestovnom prometu.

Prilikom sudjelovanja u prometu pazite na sebe i druge!

Prometna nesreća može se dogoditi svakom – stoga budite oprezni prilikom sudjelovanja u prometu, poštujte prometne propise i čuvajte sebe i druge, stoji u priopćenju PU Splitsko dalmatinske.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com