Zabrinutost mještana zaseoka Aračići zbog urušavanja dijela lokalne prometnice

Mještani zaseoka Aračići u Vinjanima Gornjim,ali i svi oni mještani ostalih zaseoka koji svakodnevno koriste lokalnu prometnicu što od glavne prometnice Imotski-Posušje vodi prema crkvi svetoga Ante,iJovića mostu,iznimno su zabrinuti za svoju sigurnost.
Još tijekom potresa koji je prošle godine uzdrmao Imotsku krajinu,kada je nestalo i Vrljike na nekoliko dana,odlomio se veliki dio zemlje i kamenja u sjevernom od dva suha jezera kod zaseoka Aračići. Svega osamdesetak centimetara od ruba prometnice zjapi provalija od stotinjak metara,bez ikakve oznake,ponajmanje zaštite.Kako je to opasno  svjedoči i već dobro popucali asfalt,i velika  mogućnosti urušavanja  dijela  asfaltne prometnice.
 
-U zaseoku imamo tridesetak djece,svaki dan prolaze tu u školu,imamo starijih mještana i svatko je na neki način ugrožen.Već nekoliko puta smo preko Županijskih cesta,tražili objašnjenje i pomoć,ali svatko od sebe taj problem odbiva. Ići ćemo u naš grad,jer je to lokalna prometnica kako bi se taj dio ogradio,zaštitio,a jedino riješenje vidimo u izmještanju svega pedesetak metara prometnice prema sjeveru. Tada ćemo i mi i mnogi vozači koji tu svaki dan voze biti sigurni, rekoše nam u Aračića.
Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com