Učenici Osnovne škole „Stjepan Radić“ osvojili prva mjesta u Županiji!

Na Županijskom natjecanju iz francuskoga jezika  učenica Anđela Kolovrat (8. razred) osvojila je prvo mjesto. Njena je mentorica prof. Tihana Matoković. Prvo je mjesto osvojila i Danijela Kadijević (8. razred) na Županijskom natjecanju iz hrvatskoga jezika. Učenica Paola Šućur (8. razred) na istom natjecanju osvojila je drugo mjesto, a Ivana Maršić (8. razred) 4. mjesto! Učenice je pripremala prof. Sanja Bago. Prof. Zoran Gabelica mentor je učenika Mije Zdilara (8. razred) koji je na Županijskom natjecanju iz informatike u kategoriji Digitalne kompetencije i Osnove informatike osvojio treće mjesto!

Agencija za odgoj i obrazovanje dana 12. ožujka 2019. god. objavila je popis pozvanih na državnu Smotru Lidrano. Među pozvanima je i naša Hasanaginica koju su učenici Marija Šimić, Lucija Medvidović, Antonio Rebić, Petar Zdilar, Marin Maršić, Filip Vujčić, Matea Jukić i Zora Mendeš izveli u HNK-u u Splitu. Njihova izvedba oduševila je Županijsko povjerenstvo te su ih i predložili za državnu smotru. 

Prema riječima Povjerenstva učenici su jedan vrlo zahtjevan tekst odlično izveli jer ni u jednom trenutku nisu “kliznuli” u patetiku. Štoviše, oni su pokazali kako se i tišinom može glumiti. Koliko su duboko proživljavali svoje uloge govori činjenica da je predsjednik Povjerenstva istaknuo učenicu Mariju Šimić (koja je glumila Hasanaginicu) kao najbolju glumačku izvedbu ovogodišnjeg Lidrana. Učenike je pripremala Sanja Bago.

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com