Održano školsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

Gradsko društvo Crvenog križa Imotski organiziralo je školsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa u Obrtničko-Industrijskoj školi u Imotskom.

Na natjecanju su sudjelovale 2 ekipe u kategoriji  mladeži.

Ekipu domaćina pod vodstvom mentora profesora Ljubomira Kljenka predstavljali SU učenici iz Obrtničko industrijske škole u Imotskom: Mate Jažić, Ante Bilić, Ante Petričević, Mario Frankić, Marko Busšić.

 

Ekipa Tehničke škole u Imotskom bila je u sastavu: Vedrana Soldo, Milena Šimić, Ruzica  Mikulić, Nikolina Livajić, Stela Matković, zajedno s mentoricom profesoricom Tanjom Grizelj-Smoday.

Sve sudionike i prisutne pozdravio je ravnatelj Gradskog društva Crvenog kriza lmotski Darko Karin, uz poruku ekipama,   spretniji pobijedi.

Samo natjecanje se odvijalo na šest radilišta. Na prva četiri radilišta provjeravalo se znanje putem testa o međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, o Hrvatskom Crvenom križu ,o Međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima i znanju iz pružanja prve pomoći. Peto i šesto radilište bilo je praktičnog karaktera gdje se simuliraju nezgode,a mladi su pokazali svoje vještine i znanja u pružanju neodgodive prve pomoći

Nakon odrađenih svih šest radilišta prvo mjesto je osvojila ekipa Tehničke škole u Imotskom. Ekipa iz škole domaćina završila je na drugom mjestu.

Pobjednici su ostvarili pravo sudjelovanja na međužupanijskom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa koje će se održati u Makarskoj,6. travnja 2019. godine.

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “%1$s”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com