Hasanaginica oduzela dah na državnom Lidranu

„Bože, pa ova su djeca pravo čudo! Koliko oni imaju godina?! Ovo je umjetnost! Ovo nadilazi samu Smotru! Bravo! Bravo! Vi ste najbolji!“

Ovo su samo neki od mnoštva komentara kojima su brojni kazališni redatelji, dramski pedagozi, ravnatelji kazališta, glumci i mentori iz cijele Hrvatske obasuli učenike Osnovne škole „Stjepan Radić“. Prilazili su im, grlili ih, ljubili, plakali i zahvaljivali na onome što su darovali  državnom Lidranu – tu čistu emociju, duboko proživljenu i donesenu na pozornicu, tu glumu i odličnu režiju.

Nisu se mogli nagledati niti nadiviti glumačkom umijeću i ljepoti koju su donijeli učenici OŠ “Stjepan Radić” sa svojom mentoricom Sanjom Bago na ovogodišnju Hrvatsku smotru Lidrano koja se održala u Šibeniku od 25. do 29. ožujka 2019. godine.

Naša Hasanaginica (Marija Šimić) oduzela im je dah svojom pjesmom i vrhunskom glumom; Hasanaga (Antonio Rebić) ih je osvojio ponosnim i junačkim držanjem; beg Pintorović (Petar Zdilar) pokorio ih je nemilosrdnim stavom; djeca su im ranila dušu svojom tugom i nemoći (Zora Mendeš, Matea Jukić, Marin Maršić, Filip Vujčić), a pripovjedačica (Lucija Medvidović) je donijela na scenu svu ljepotu i snagu imotske riječi.

Državno povjerenstvo odlučilo je da se Hasanaginica mora izvesti i na završnoj svečanosti jer, kako kažu, ovu umjetnost moraju vidjeti svi sudionici ovogodišnjeg državnog Lidrana.

Obukoše se stoga opet naši učenici u lijepu nošnju svoga kraja, stadoše na daske koje život znače i osvojiše srca svih što željno iščekivahu njihovu izvedbu. Utisnuše tako učenici OŠ “Stjepan Radić” pečat svoga zavičaja, svog Imotskog u cijelu Hrvatsku!

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Hasanaginica oduzela dah na državnom Lidranu

  1. Čestitke dragoj talentiranoj djeci! Čestitke njihovoj mentorici, gospođi Sanji Bago i cijeloj logistici, prijateljima i podržavateljima!
    Ugrijali ste nam srce! Hvala na divnom osjećaju!

  2. Čestitke djeci i njihovoj mentorici, gospođi Sanji Bago! Čestitke “logistici”, prijateljima i podržavateljima!
    Ugrijali ste nam srce! Bravo!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com