“Kviz za poticanje čitanja osnovnih škola Imotske krajine”

Gradska knjižnica „Don Mihovil Pavlinović“ Imotski i Osnovna škola „Ivan Leko“  Proložac organiziraju „Kviz za poticanje čitanja osnovnih škola Imotske krajine“ koji će se održati sutra, 2. travnja, u Gradskoj knjižnici, s početkom u 10 sati.

Ovim projektom knjižničari žele potaknuti čitanje književnih djela, razvijanje navike čitanja kao važne komponente u procesu učenja te stvaranje navike čitanja iz užitka.

Za djecu je čitanje važno jer njime razvijaju i proširuju rječnik, stvaraju vlastiti svijet mašte, uče kritički razmišljati, obraćaju pozornost na etička načela, korisno provode slobodno vrijeme, stječu nova znanja i nadograđuju ih na stara.  Sve nabrojeno je svrha razvoja informacijske pismenosti, ali i cjeloživotnog učenja.

Kviz se provodi među učenicima petih razreda osnovnih škola Imotske krajine, koji trebaju pročitati jedno književno djelo. Iz svake škole dolazi grupa od tri učenika u pratnji mentora, školskog knjižničara. Djeca svatko u svojoj grupi će rješavati pitanja. Na kraju se proglašava pobjednik natjecanja s najviše točnih odgovora.

Osim poticanja čitanja, ovim aktivnostima razvija se i natjecateljski duh te pruža mogućnost druženja i upoznavanja učenika iz svih dijelova Imotske krajine. Ljudskim kontaktom i živim razgovorom djeca razvijaju sociološke i komunikološke vještine. Također, potiče se suradnja knjižničara te ističe važnost knjižničarstva za razvoj kulture našeg kraja.

Djeca će u kvizu sudjelovati pod vodstvom knjižničarki:

Ivana Vučić – Osnovna škola Runović

Nediljka Gudelj –  Osnovna škola Zmijavci

Marijana Jelinić Pezo – Osnovna škola „Stjepan Radić“ Imotski

Anela Crnogorac – Osnovna škola „Ivan Leko“ Proložac

Jelena Kujundžić – Osnovna škola Studenci i Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića Cista Velika

Marina Šakić – Osnovna škola Josipa Jovića Aržano

Renata Kolovrat – Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića Lovreć

Danijela Šimić – Osnovna škola „Tin Ujević“ Krivodol

 

PROGRAM:

10.00 – 10.15    okupljanje sudionika u Gradskoj knjižnici

10.15 – 10.30    pozdravne riječi

10.30 – 11.15    ispit znanja

11.20 – 11.45    ispravljanje

11.45 – 12.00  objava rezultata i proglašenje pobjednika (dodatno natjecanje u slučaju istog broja bodova za prva mjesta) 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com