Nestaje ponos nekadašnje imotske vinarije

Ogromni spremnici od inoxa koji su na jedan način bili simbolom nekadašnje imotske vinarije , odlaze u povijest.Nakon što je ta firma ušla u stečaj pomalo se rasprodaje sve vrijedno u vinariji.Na red su došli i spremnici za vino.Njih 16 svaki sa kapacittetom od  75 vagona sada se režu i prodaju po uredbi Skupštine vjerovnika.
-Ja samo provodim odluke Skupštine vjerovnika i moram je zakonski realizirati,odgovor je stečajne upaviteljice Anči Bašić na pitanje zbog čerga se režu veliki spremnici za vino..
Na njihovu vrijednost i i mogućnost korištenja kao sigurnih rezervoara pitke vode,mogućnost  korištenja za pravljene sokova,ili kao punionicu pitke vode s izvorišta Vrljike ,predočio nam je gospodin Stipe Turić nekadašnji tehnički direktor Vinarije.
-Šteta, velika šteta što se ti skupi inoxovi spremnici režu i prodavaju,trebali su ostati i bili bi u budućnosti iznimno korisni Imotskom.Zapravo i ne znamo koliko su vrijedni,veli nam Turić.
Svakako treba naglasiti da je do sada raspisano čak 13 natječaja za prodaju nekadašnjeg imotskog poljoprivrednog giganta, no nitko se na njih nije ozbiljan javio.
Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com