”Živjeti u Prološcu” – završetak projekta Dramske udruge Proložac

U prepunoj dvorani Doma kulture u Prološcu, sinoć je održana završna manifestacije projekta Dramske udruge Proložac pod nazivom Živjeti u Prološcu. Dom kulture je bio premalen za primiti preko 300 osoba koje su došle na manifestaciju.

Cilj projekta je bio povećati razinu aktivnog sudjelovanja osoba starijih od 54 godine u kreiranju kulturnog života u općini Proložac Donji razvijajući njihove kreativne i socijalne vještine u svrhu sprječavanja socijalne isključenosti te skupine.

Tijekom 7 mjeseci provedbe održano je preko 80 radionica u kojima je sudjelovalo 30 osoba pripadnika ciljane skupine. Projektne aktivnosti bile su podijeljene na tri vrste radionica: Daske koje život znače, Glazba nas spaja i Kazalište kroz objektiv.

Završnom manifestacijom, polaznici i njihovi voditelji htjeli su prezentirati rad polaznika tijekom 7 mjeseci provedbe. Tako su na početku večeri polaznici glazbene radionice uz pomoć voditelja i mlađih članova Udruge otpjevali dvije pjesme uvježbane na radionicama. Večer se nastavila predstavom Nesanica, polaznika kazališne radionice. Humoristična predstava koja prikazuje svakodnevne scene iz staračkog doma, izazvala je oduševljenje publike. Tijekom večeri promoviran je i rad polaznika foto radionice i to kroz promotivne brošure koje su izradili polaznici uz pomoć voditelja. Iste će biti dostupne i na web stranici Udruge.

Ono što je bitno naglasiti je svakako rad polaznika dramske radionice i njihov interes za rad u idućim predstavama Udruge. Također, nakon premijerne izvedbe već su dobili i pozivnice za gostovanja u okolnim mjestima Imotske krajine i Makarske rivijere sa predstavom Nesanica.

Ukupna vrijednost projekta iznosila je 170.290,52 kuna od čega je 85 % sredstava osigurano iz Europskog socijalnog fonda, dok je obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15 % osiguralo Ministarstvo kulture.

Projekt Živjeti u Prološcu provodila je DU Proložac u sklopu „Poziva na dostavu projektnih prijedloga Umjetnost i kultura 54+“. Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com