HGSS odradio vježbu na Modrom jezeru

Imotsko Modro i Crveno jezero pravi su turistički hit Dalmatinske zagore. Imotski kraški biseri, svojom ljepotom i atraktivnošću privlače mnoge turiste i dobronamjernike. I baš zbog većeg broja turisti i povećanog rizika, sjeverna stijena Modrog jezera idealna je lokacije za staničnu ljetnu vježbu.
      
15 spašavatelja HGSS Stanice Makarska, umjesto šetnjom uz rivu, nedjelju je odlučilo provesti u jednom drugom okruženju, u prirodi radeći ono što najbolje znaju. U vježbi su korištenje tehnike bez kojih akciju u stijeni jednostavno nije moguće odraditi, a riječi poput mariner, sidrište, bernard, dvotruki, upletanje i drugi nezaobilazni su dio vokabulara

Na 50 metara od vrha, s kamene police, tim od 5 spašavatelja pristupio je unesrećenom. Nakon imobilizacije potkoljenice, krenuo je transport unesrećene osobe. Uz mariner, nosiljka posebno prilagođena za stijenske vježbe, nalazio se spašavatelj koji je cijelim dijelom izvlačenja osiguravao nesmetan prolaz.
 
Iako je sve ovo bio unaprijed dogovoreni scenarij, akcije poput ove, česte su na našem području, piše HGSS Stanica Makarska.
Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com