Cvit razgovora – ocjenjivanje vina 2019.

Dragi vinari,

udruga Cvit razgovora i ove godine organizira ocjenjivanje vina Imotskog vinogorja. Ove godine ocjenjivanje će se održati u utorak, 30. travnja, a uzorci vina se zaprimaju u ponedjeljak 29. travnja u vremenskom intervalu od 8 do 18 sati, u Vinariji Grabovac u Prološcu.

Ocjenjivanje vina provodi međunarodna ocjenjivačka komisija prema međunarodnoj OIV (Office Internationale de lavigne et du vin – OIV) metodi 100 pozitivnih bodova. Na ocjenjivanje vina mogu se prijaviti proizvođači vina koji će se natjecati u dvije grupe: „otvorena vina“ i „buteljirana vina“ (vina u prometu).

Vino se prikuplja u staklenim bocama zapremine 0,75 lit. ili 1,0 lit. Na boci mora biti naznačen naziv proizvođača/natjecatelja (ime i prezime), naziv vina (sorte) i godina berbe. Potrebno je dostaviti 2 boce vina po uzorku. Kotizacija za sudjelovanje na natjecanju za članove Udruge iznosi 50 kn po uzorku, a za sve ostale 70 kn.

Završna svečanost dodjele Diploma i Priznanja, uz prigodan domjenak, održati će se sredinom svibnja, o čemu će javnost biti na vrijeme obaviještena.

Osim članova, Udruga Cvit razgovora poziva i sve ostale vinogradare i podrumare da donesu uzorke svojih vina na ocjenjivanje.

Print Friendly, PDF & Email

Prikaži komentare

Još nema komentara

Komentiraj

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com