Creative abstract wireless networking on mobile devices business communication technology concept: color 3D render illustration of modern black glossy touchscreen smartphone with list of WiFi network connections message on screen in the shopping mall or airport terminal with selective focus bokeh blur effect

Besplatan Wi-Fi za grad Imotski i tri imotske općine

Europska komisija danas je objavila rezultate drugog poziva na prijave za inicijativu WiFi4EU koji je trajao od 4. do 5. travnja. Među 100 hrvatskih gradova i općina koji će dobiti besplatni Wi-fi na javnom prostoru su Imotski, Podbablje, Runovići  i Proložac.

Za uvođenje moderne infrastrukture iz Europske unije stižu vaučeri pojedinačne vrijednosti od 15 tisuća eura za troškove ugradnje Wi-Fi pristupnih točaka, piše Slobodna Dalmacija. 

– Drago nam je što je odaziv općina na ovaj drugi poziv bio iznimno pozitivan. Primili smo više od 10.000 prijava. I dalje ćemo povezivati Europljane kako bismo im omogućili uživanje u svim prednostima jedinstvenog digitalnog tržišta – izjavila je povjerenica za digitalno gospodarstvo i društvo Marija Gabriel.

Do kraja 2020. organizirat će se još dva poziva, od kojih jedan već ove godine. Inicijativa WiFi4EU dio je ambiciozne operacije izmjena propisa EU-a u području telekomunikacija koja obuhvaća nove mjere za ispunjavanje sve većih potreba Europljana za povezivošću i poticanje konkurentnosti Europe.

U okviru prvog poziva, objavljenog 2018., vaučer za WiFi4EU u vrijednosti od 15.000 eura dobilo je 2800 općina.

Dodatne općenite informacije o inicijativi dostupne su ovdje i u informativnom članku.

Cijeli popis gradova u Hrvatskoj koji će imati besplatan Wi-Fi možete pronaći na sljedećoj poveznici, piše Slobodna Dalmacija.

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com