Besplatna provjera sluha u udruzi “Imotsko srce”

U prostoru humanitarne udruge “Imotsko srce” na imotskoj tržnici, danas će se vršiti besplatna provjera sluha za sve zainteresirane građane u vremenskom intervalu od 9 do 12 sati.

Sluh je ljudsko osjetilo koje omogućuje prikupljanje informacija iz okoline koje se šire kao zvučni valovi. Živci u ušima pretvaraju vibracije iz okoline u signale koje zatim šalju u mozak te navedene vibracije čujemo kao zvuk. Sluh s godinama slabi te ga je iznimno važno zaštititi u mladosti kako kasnije ne biste imali jako velikih problema. Iz tog se razloga preporučuju testovi sluha kojim se provjerava kvaliteta Vašeg sluha.

Test sluha pridonosi uvidu u potencijalni gubitak ili degradaciju sluha u iznimno ranom trenutku te uspješnijem liječenju. Ispitivanje sluha provodi se kroz razgovor s ispitanikom. Pritom se mogu koristiti zvukovi koje proizvode svakodnevni predmeti. Prije nego što je tehnologija napredovala postojalo je jedino kvalitativno testiranje sluha koje se odnosi na određivanje tipa njegova oštećenja, dok se opseg oštećenja sluha procjenjivao subjektivno. Današnji razvoj i napredak elektronike omogućio je nastanak modernih uređaja za testiranje sluha, koji su sve više dostupni, jeftiniji i pouzdaniji. Brže i jednostavnije testiranje sluha omogućeno je jer je dio pretraga kompjuteriziran.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com