Produženi boravak u osnovnoj školi

Grad Imotski u suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom, kao osnivačem osnovnih škola s područja grada Imotskog, planira organizirati produženi boravak za učenike prvog i drugog razreda počevši od početka školske godine 2019./2020. Nastava bi se odvijala u Osnovnoj školi „Stjepan Radić“ Imotski, Fra Stjepana Vrljića 13, koja će jedina u skoro vrijeme imati potpune uvjete za organizaciju navedenog programa, a prema zakonom propisanim standardima.

Program produženog boravka počinje u 7.30 sati, a završava u 16.30 sati. Učenici blaguju 3 puta, doručak (7.45), ručak (12.00-12.50) i marenda (15.30). Nakon redovne nastave učenici koriste unutarnje i vanjske školske prostore za organizirano učenje (domaći rad, dopunski i dodatni rad i izvannastavne aktivnosti), igru i druženje. S učenicima u produženom boravku radi dvoje učitelja razredne nastave.

Trošak programa produženog boravka snosili bi Grad Imotski i roditelji po 350 kuna po učeniku (ukupno 700 kn), s tim da bi roditelji plaćali još oko 25 kn dnevno (po nastavnom danu) za prehranu.

Roditelji bi sa školom potpisali ugovor za jednu školsku godinu i u tom bi periodu bili dužni izvršavati preuzete ugovorne obveze.

Županija će urediti i opremiti namjenskih prostora, te plaćati tekuće režijske i materijalne troškove.

“Želja nam je ovim putem utvrditi potrebe i stvarni interes građana grada Imotskog za produženi boravak učenika 1. razreda u 2019./2020. školskoj godini, da bi na vrijeme mogli formirati razredne odjele, opremiti školske prostore i zaposliti potrebne djelatnike, kako bi program produženog boravka počeo s radom početkom rujna 2019.

Ako ste zainteresirani, molimo Vas da se javite u tajništvo OŠ „Stjepan Radić“ kako biste dobili dodatne informacije i popunili izjavu o interesu.”, poručuju iz OŠ “Stjepan Radić”.

 

S poštovanjem!

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ad
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com