Prigodnom svečanošću otvorena Dnevna bolnica u Zagvozdu

Danas je u Zagvozdu prigodnom svečanošću službeno otvorena podružnica KBC-a Split. Nazočili su premijer Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar zdravstva Milan Kujundžić, ministar unutarnjih poslova Damir Božinović te ministar uprave Lovro Kuščević.

Nazočnima se obratio i gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić te istaknuo da je ovo važan dan kako za Imotsku krajinu, tako i za Makarsko primorje, Vrgorac, Omiš i Sinj jer će građani sada brže moći ostvariti specijalističke preglede.

Kujundžić je naglasio kako je od početka rada Dnevne bolnice pregledano više od 1300 pacijenata te obavljeno oko 120 pretraga, što je znatna ušteda državi.

Premijer Plenković rekao je da će ovakav vid zdravstvene zaštite itekako koristiti stanovnicima Imotske krajine, a, kako kaže, Vlada RH će kao i do sada pratiti nastojanja Imoćana u razvoju infrastrukture. Imotskom gradonačelniku i čelnim  ljudima osam općina imotske lokalne samouprave, Plenković je uručio ugovore Ministarstva regionalnog razvoja o korištenju sredstava za daljnji razvoj.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com