Imotski: Povjesničar Ante Nazor održat će predavanje o Domovinskom ratu

Doc.dr.sc. Ante Nazor, povjesničar, hrvatski branitelj i ravnatelj Hrvatskoga dokumentacijsko-memorijalnog centra Domovinskog rata će danas u Gradskom kinu, s početkom u 12:30 sati, održat će stručno predavanje o Domovinskom ratu, s osobitim naglaskom na važnost i ulogu Vukovara. 

Predavanje će biti u organizaciji OŠ „Josip Vergilij Perić“, a namijenjeno je učenicima sedmih i osmih razreda iz jedanaest osnovnih škola Imotske krajine kao svojevrsna priprema učenika za terensku nastavu u Vukovaru. 

Aktivni sudionik Domovinskog rata, doc.dr.sc. Ante Nazor diplomirao je Povijest i Arheologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, na kojem je magistrirao i doktorirao nacionalnu povijest. Predavao je povijesne kolegije na Visokoj dočasničkoj školi u Jastrebarskom, na Hrvatskim studijima i Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Vanjski je suradnik HAZU-a, Leksikografskog zavoda i Vlade RH na znanstveno-istraživačkim projektima. Autor je i koautor nekoliko knjiga te tekstova za kataloge izložbi s temama iz Domovinskog rata. Napisao je i nekoliko  monografija, autor je brojnih znanstvenih radova – većinom s problematikom iz hrvatske vojne povijesti te više od 30 stručnih i publicističkih radova  koji su objavljeni u prigodnim zbornicima ili stručnim časopisima.  Sudjelovao je na više znanstvenih skupova u zemlji i inozemstvu. Vodio je sekciju za vojnu povijest na II. kongresu hrvatskih povjesničara i organizirao više stručnih predavanja i okruglih stolova o temama iz Domovinskog rata. Urednik je više knjiga, autor izložbe o početcima suvremene hrvatske države te autor scenarija za dokumentarni film “Vukovar 1991.”

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com