3
1461

MUP zapošljava 750 policajaca

U vojarni  “Admiral flote Sveto Letica-Barba” u Splitu jutros je započelo testiranje kandidata s područja policijskih uprava splitsko-dalmatinske, šibensko-kninske i zadarske, koji su se do sada prijavili na natječaj za upis polaznika u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2019/2020. godini.

Načelnik Policijske akademije Dubravko Novak je naveo kako vjeruje da će većina od 120 kandidata koji su danas pristupili testiranju položiti testove, završiti program obrazovanja i postati hrvatski policajci. Pozvao je sve zainteresirane kandidate da se jave na natječaj, te najavio sljedeća testiranja, koja se planiraju održati u Splitu tijekom lipnja i srpnja. Također, zahvalio je kolegama iz Hrvatske vojske na pruženoj pomoći i osiguranju prostora za provođenje testiranja kandidata.

Podsjetimo, Ministarstvo unutarnjih poslova planira upis 750 polaznika u ovaj Program, koji će započeti 9. rujna 2019. Natječaj je objavljen 1. ožujka 2019., a prijave se zaprimaju do 31. srpnja 2019.

Natjecati se mogu hrvatski državljani/državljanke koji:

– imaju završenu srednju školu u četverogodišnjem trajanju
– nemaju navršenih 28 godina na dan 9. rujna 2019.
– imaju posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost
– imaju propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti
– su osobno dostojni za obavljanje policijske službe
– nisu članovi političke stranke.

Detaljnije o uvjetima i načinu natjecanja možete pročitati na stranicama MUP-a, prenosi PU splitsko-dalmatinska. 

 

Print Friendly, PDF & Email

Prikaži komentare

Još nema komentara

Komentiraj

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com