2
642

Osmaši iz OŠ „Josip Vergilij Perić“ osvojili 1. mjesto na Kvizu znanja u Vukovaru

U sklopu projekta „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru”  60 osmaša iz  OŠ „Josip Vergilij Perić“  boravilo je na terenskoj nastavi u Vukovaru od 28. do 30. svibnja. U pratnji učenika bile  su njihove razrednice: Ivana Petričević, Anđa Jažo i Antonija Puljić,  psihologinja Tatjana Rašić te profesor povijesti Denis Đerek.

Projekt je prije nekoliko godina pokrenut na inicijativu Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar u suradnji s  Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Ministarstvom hrvatskih branitelja koje u potpunosti snosi troškove trodnevnog boravka svih učenika. Cilj projekta je učenje o vrijednostima Domovinskog rata i važnosti Bitke za Vukovar u obrani Republike Hrvatske.

Učenici su slušali predavanje na temu Domovinski rat i Bitka za Vukovar. Obišli su Kukuruzni put, Vojarnu na Sajmištu, Spomen dom na Trpinjskoj cesti, Vukovarsku bolnicu, crkvu sv. Filipa i Jakova te Pastoralni centar.  Posjetili su Memorijalno groblje gdje su profesori u ime OŠ „Josip Vergilij Perić“ zapalili svijeću te se zajedno s učenicima pomolili za sve žrtve. Obišli su i Spomen dom  Ovčara te masovnu grobnicu, kao i Vodotoranj koji se još uvijek obnavlja, a u pratnji vodiča obavili su i panoramski razgled kompleksa tvornice „Borovo“.

30. svibnja, zadnjeg dana boravka u Vukovaru, nazočili su predavanju pod nazivom Škola mira koje je održano u rodnoj kući Lavoslava Ružičke. Za učenike iz 5 osnovnih škola koji su u ovom terminu boravili u Vukovaru organiziran je Kviz znanja u kojem su našu školu predstavljali učenik Lovro Rebić iz 8.arazreda i učenica Nina Šantar iz 8.b razreda. Zahvaljujući njihovom znanju i angažmanu OŠ „Josip Vergilij Perić“ osvojila je prvo mjesto i s postignutih 16 bodova iza sebe ostavila natjecatelje iz OŠ fra Ante Gnječa iz Staševice,  susjedne OŠ „Stjepan Radić“ iz Imotskog, OŠ Antuna Masle iz Orašca i OŠ „Vladimir Nazor“ iz Ploča. Na krilima pobjede i puni dojmova o Gradu Heroju, učenici i profesori sretno su stigli u Imotski.

Print Friendly, PDF & Email

Prikaži komentare

Još nema komentara

Komentiraj

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com