4
1053

Započinje Festival priče i pripovijedanja “Vilinska Imota”

U organizaciji Gradske knjižnice „Don Mihovil Pavlinović“, danas započinje Festival priče i pripovijedanja „Vilinska Imota“.

Ovim Festivalom započinje lijepa tradicija oživljavanja i promocije narodne usmene predaje kao vrijednog i jedinstvenog bisera kulturne baštine Imotskog i Republike Hrvatske.

Festival će otvoriti Marija Jović, ravnateljica Gradske knjižnice i prof. Maja Punoš Rebić. Zbog vremenskih neprilika, otvaranje će se održati u Dvorima don Ivana Turića, s početkom u 19 sati. Narodne priče pripovijedat će Jasna Held (profesionalna pripovjedačica iz Dubrovnika) i mladi imotski pripovjedači iz Gimazije Dr. Mate Ujevića. Nastupiti će klapa Sv. Mihovil iz Prološca.

Program se nastavlja sutra, 1. lipnja, u Dvorima don Ivana Turića u 10:30 sati kada će dr.sc. Luka Šešo (Hrvatsko katoličko sveučilište Zagreb) održati predavanje „Vile i vilinska bića u hrvatskim tradicijskim vjerovanjima: podrijetlo i društvena uloga“. Biti će izložba učeničkih radova OŠ „Stjepan Radić“, a svojim izvedbama nazočne će zabaviti imotska ženska klapa Neviste.

U 19 sati Jasmina Žiljak Ilinčić iz Splita i mladi imotski pripovjedači iz OŠ „Josip Vergilij Perić“ pripovijedat će narodne priče, vilinski ples otplesati će plesna skupina iz Imotskog te će biti upriličeno svečano zatvaranje Festivala.

Medijski pokrovitelj Radio Imotski.

Print Friendly, PDF & Email

Prikaži komentare

Još nema komentara

Komentiraj

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com